Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.10.2008 15:21 - Не сме обречени, Господин Президент!
Автор: pllamm Категория: Политика   
Прочетен: 4341 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
В интервю за вестник Стандарт Г-н Президентът на републиката ни внушава, че сме обречени: „Ще го кажа така, както го казах и преди предишните избори - очевидно е, че сме обречени на коалиционно управление.“ За мен в този момент в нашата страна, в нашият политически живот коалиционно управление е равнозначно на безотговорно управление. Според Господин Президентът на републиката ние нямаме никакъв шанс да променим това положение и затова всяко дерзание в тази посока е безмислено. Всъщност ние слушаме ежедневно и от кого ли не такива прокоби, чиято едничка мъдрост е да ни накара да продължаваме да не правим нищо. Този път обаче има нещо ново: Господин Президентът на републиката изглежда неуверен в думите си. Той казва с огромно притеснение, че този път сме изправени пред невиждана досега беда, цитирам: „Има възможност, както никога досега по времето на прехода, да повторим изборите, тоест да направим два последователни избора в рамките на 2009 г., което окончателно ще срути авторитета на партиите.“   Излиза, че социалният преход в нашата страна е бил добър затова, защото не се е стигнало до повтаряне на избори. А е имало опасност и преди да се повторят избори, но за щастие до там не се е стигнало. Щом Господин Президентът на републиката го е страх от още избори, това значи, че той вярва, че ГЕРБ ще изпълнят обещанието си да не се коалират. Това значи, че спонсорите на столетницата БСП са още по-уплашени. Представяте ли си каква мъка би било за скръндзи като тях по два-три пъти в годината да се бъркат за още избори, при това със знанието, че няма да си ги върнат. Разбрахте ли сега защо денонощно ни навиват по медиите, че промяна е невъзможна, че всичко е безмислено, че пак нещата ще си вървят по старому? Страх ги е да не повярваме в обратното. Плашат ни с прогнози за пълен блокаж, изхода от който бил – коалиция. С кого ли? Е, коя партия е специалист по големите коалиции. Анализатори казват обаче, че ако ГЕРБ изпълнят обещанието си и не се коалират, а отидат на следващи избори, това ще срути не авторитета на партиите, както казва Президентът на републиката, но ще срути всички останали партии освен ГЕРБ. Точно такова едно развитие на нещата хич не е по вкуса на столетницата, а още по-малко на спонсорите ѝ. В едно друго свое изявление на 03 октомври 2008 г. пред студенти от филиала на УНСС в Хасково, Президентът на републиката казва: „ ... ще търся съюзници, независимо къде са те - дали са при управляващите, или при опозицията.“ Може и някой да ме обвини, че вадя думите на Господин Президентът на републиката от контекста, но аз по-скоро разширявам контекста. Опитвам се да покажа нещата от ъгъл, от който столетницата е убедена, че не можем да погледнем.


Тагове:   Господин,   обречени,


Гласувай:
0



1. haralanov - Първанов е с МАФИЯТА
13.10.2008 19:02
Срути се и митът,че е социален.Кое му е социалното..?Той е и единственният Президент на страна в ЕС,който е доказан агент на комунистическата Държавна Сигурност.Вижте какво казва за него,доскорошншят му съветник по Националната сигурност,Николай Слатински.Той казва буквално,че,,Първанов изцяло се е откъснал от действителността,като се е обградил с Олигарси с които ходи заедно на лов,,.
цитирай
2. ivaniyi - Тъй...
13.10.2008 20:31
Прав си, кабинетът не е социален, а подкупен. Абсолютно прав. Коалициите с ДПС са най-лошото.
Но заглеждал ли си се какво всъщност предлага ГЕРБ?
Ха прочети програмата, моля те и после ще говорим..
БСП не я виждам изобщо на изборите да направи нещо полезно, а и на практика тя не може да управлява, свърши и лимита.
Чудя се след колко време ще свърши лимита на ГЕРБ.
цитирай
3. haralanov - За мен е повече от сигурно...
13.10.2008 21:07
След Изборите догодина,ще ни управлява коалицията ГЕРБ-БСП...
цитирай
4. анонимен - Absurdistan
13.10.2008 23:37
Непрекъснато навсякаде по тв. и блогове и радия се опитват да ни вталпят, 4е за бълг.само коалицията е "уда4ен"вариант...
Най-големия проблем на БГ оба4е е друг!Разбиването на двуполюсният модел доведе царя и гей4о на власт и Бг.стана абсурдистан,спряха реформите и цените тръгнаха на горе,както винаги,както преди борда,както Тодор Живков казва6е в един виц:"Дайте да вдигнем цената на едно не6то и да свалим цената на друго!
Айде Милко Балев да брои..../балев брои/
Стоп!Милко-буквата "в"...
-Браво Милко-казва Тато-6те увели4им цените на вси4ко
-А сега да намалим не6то..-казва ЖИВКОВ
-Лилов брой!
"З"-казва Лилов
-Е,така се слу4и тогава 6те намалим заплатите-хили се Тодор Живков"
Този виц от соцреала бе6е истински,но на фона на най-голямата криза на запада от 29 г. на мин век зву4и абсурдно...За6тото тази криза /от 29/доведе Хитлер на власт,а идването на Хитлер на власт доведе до края не само на икономиките на Германия ,Италия и саюзници,но и до смъртта на около 100 милиона 4овека-евреи,славяни,японци,негри,българи и т.н.
А изход има от кризата и той се знае о6те от онази епоха!Той се казва ДВУПОЛЮСЕН МОДЕЛ И СЕ СЪСТОИ В ТОВА-ПРИ КРИЗА КАТО ДНЕ6НАТА ВЛАСТТА НАЦИОНАЛИЗИРА ГУБЕ6ТИТЕ СТРАТЕГИ4ЕСКИ ФИРМИ И БАНКИ,ИНВЕСТИРА ЗАПАСИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ВТЯХ,НО 1,2 ГОДИНИ СЛЕД СТАБИЛИЗАЦИЯТА ТЕ ОТНОВО ТРЯБВА
ДА СЕ ПРИВАТИЗИРАТ!ЗА ДА СТАНЕ ТОВА НА бЪЛГАРИЯ Е НУЖЕН ДВУПОЛюСЕН МОДЕЛ,А НЕ КОЛАИЦИЯ,ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ /а не само тя/
може да върви само на два крака
цитирай
5. kalbotobg - ...?
14.10.2008 06:03
Оцеляването на затъващите партии не е редно да е грижа на народа дето го пратиха зад борда.
Лично аз смятам, че доверието трябва да си го заслужат и това не е криза а слънчев лъч в небето на България
цитирай
6. анонимен - А всъщност какво
15.10.2008 16:11
Неизменна власт на другарската мафия - през целия им фалшив "преход" - без "нагоре-надолу" - източване на "общите части", че и частния имот на поробените.
Насилиие и подчинение с лъжи, мизерия и беззаконие под "многопартийна" фасада ялови"демократични" орнаменти, недаващи никакъв реален контрол на обществото върху властта.
Фалшив неправителствен сектор от разни "отворени", "прозрачни", "хелзинкски", "антикорупционни", "либерални" общества, комитети и институти вещо симулиращи гражданско общество.
Поредна псевдо-промяна на хоризонта - с псевдо-избори между псевдо-алтернативи, издигани от псевдо-опозиция, контролирана от все същите душмани.
Отстраняване на мнозинството от участие в изборите чрез недопускане на НЕГОВА алтернатива в изборите и издигане само на отвращаващи го "алтернативи", при което новоопеченият "спасител" "печели" с мнозинство от малцинството.
Фасадни, спънати, ялови промени в системата с изпържване на 10-20 за да се спасят двайстет хиляди и двайсет мафиотски задника и за парлама пред света.
Алгоритми за поробените:
1. Налягане на парцалите, лъжене и бегане по мантинелата - оцеляваш като бълха в юрган.
2. Бягаш вън на подредено /хаир да им е скапаното Бг, ега си и родината/
3. Самоорганизиране в извънпартийна мрежа от автономни групи за масови демонстрации и извоюване на пряка власт на гражданите - един път чрез същата тази мрежа и втори път чрез права на пряко участие в управлението /референдуми и предсрочно отзоваване с подписка, пряко избиране на съдии, прокурори и началници РПУ, достъп до ефира и управленито на публичните медии, достъп до цялата публична информация и др./ Който иска, го прави http://edname4ta.blogspot.com

цитирай
7. snakeeye - Извинете.
15.10.2008 18:10
/Ако сред вас има хора, които на времето гласуваха за НДСВ, моля да ме извините./
Според мен е ДОКАЗАНО възможно ГЕРБ да спечели самостоятелно изборите, при това с не малък %. Защо мисля така ли? Всички помните, сигурна съм, как овцете...опа...Гражданите буквално се юрнаха да си пуснат изстрадалото гласче за Другаря Сакскубурготски, когото бяха виждали преди това само веднъж.Симеончо се появи , едва ли не, на бял кон и хората разбирасе му повярваха.Разбирасе имаше и такива , които отлично знаеха, или им бе казано, че провежданата от него политика ще бъде най - дясно ориентираната , която новата БГ държава бе виждала до момента.Тези хора, разбирасе , бяха шепа всякакви там баджанаци и шуреи на разни знайни и не знайни управляващи, които (баджанаците и шуреите) по същество са абсолютни селяни(по манталитет) и цървули, и които в момента въртят частен бизнес.

Отплеснах се.Просто съм убедена, че ситуацията ще се повтори, само че този път вместо Симеончо ще е БББ, и вместо на бял кон , ще е в черен мерцедес.
Приятно еб*не, така де _____ гласуване
цитирай
8. анонимен - Обаче номерът се изтърка
15.10.2008 23:30
И негативният опит учи и може да не мине фокуса с "новия" другар-спасител. Повечето хора няма да гласуват - те са най-голямата партия. Ами да се запитат какво искат. И да го поставят на изборите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pllamm
Категория: Политика
Прочетен: 434063
Постинги: 66
Коментари: 283
Гласове: 382
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930