Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.05.2012 12:44 - С един замах, кмета на Перник г-жа Янакиева направи перничани по-бедни, а града по-евтин и нежелан за инвестиции
Автор: pllamm Категория: Политика   
Прочетен: 5945 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 05.05.2012 12:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Перник пропада в мините, Перник пропада, Перник пропада зловещо заради мините, Мината поглъща 100 хилядния Перник, Апокалипсис грози Перник, Мина захапа блок - Апартаменти се разцепиха в Перник, семейства гледат звездите от леглото, Перник пропада, моли ЕС за пари, Мираж за милиард - това са само част от зловещите апокалиптични заглавия, които започнаха да се появяват из пресата от миналото лято насам. Тогава г-жа Янакиева, отбиваше лошите новини, като заявяваше, че пукнатини по къщите винаги е имало, че тя е живяла винаги в Перник и че няма място за паника.

На 17 октомври 2011 на импровизираното предизборно студио организирано от Николай Бареков и ТВ7 на площада в Перник, на директно отправен въпрос от граждани: Какво е направила общината за да спре люлеенето и пропукването на блоковете и къщите на хората? – гжа Янакиева отговори, „Аз не знам какво може да направи кмета, за да не се люлеят блоковете. Напоследък перничани се плашат с това как града ще пропадне, ще потъне, как всички сгради ще паднат.

След като цяла година ни успокояваше, че няма нищо страшно, от седмица-две насам, нашият кмет г-жа Росица Янакиева тотално обърна посоката на говоренето си: Вместо да ни успокоява, тя видимо се старае да ни разтревожи, като не спира да кръжи из всички национални телевизии и неуморно бомбардира публиката с апокалиптични прогнози, че Перник ще пропадне и че едно земетресение му трябва и се е сринал чак под земята.

Каква е причината за тази промяна в говоренето на новия ни стар кмет и защо е този агресивен черен пиар предстои да разберем. Засега резултатът е, че от изявленията на г-жа Янакиева перничани внезапно обедняха, защото имотите им поевтиняха.

Направих си труда да прозвъня десетина агенции за недвижими имоти и да ги питам как тези изявления на нашата кметица се отразяват на търговията с недвижими имоти и въобще на бизнеса им. Обобщен отговора на всички тях е, че търговията с недвижими имоти била слаба и досега заради кризата. Доколкото има сделки, черният пиар на кметицата не влияе на купувачите-перничани, защото те знаят за галериите не от вчера, но влияе сериозно на купувачите от София. Вече имало доста запитвания от софиянци, които се колебаят дали да не се преселят в Перник, дали града наистина пропада. Един от брокерите сподели, че след няколко публикации в медиите, че е по-изгодно да се купи имот в Перник и да се работи в София е имало оживление на пазара, но сега тенденцията е обратна. Брокерите са наясно, че проблема с галериите трябва да се оправи, но са притеснени от непремерените медийни изяви, които досъсипват бизнеса им.

Страх ме е да си помисля, как биха постъпили евентуални инвеститори, ако чуят, че самият кмет бие тъпана, че градът му ще пропадне. Не че досега успя да доведе инвеститори в града ни, но сега сигурно ще изгони и най-смелите. Община Перник ще продължи да е най-големият инвеститор в Община Перник, което е много жалко.

Никой не подценява опасността, но г-жа Янакиева очевидно пресоли манджата и вкара автогол на себе си и на перничани, като с един замах ги направи по-бедни. Имотите в Перник стават по-евтини, застраховките (доколкото някой се застрахова) ще стават по-скъпи, а банките няма да отпускат заеми на перничани.




Гласувай:
0



Предишен постинг

1. chavdar01 - ИМОТИТЕ В ПЕРНИК И БЕЗ ТОВА СА ДОСТАТЪЧНО ЕВТИНИ.
05.05.2012 17:07
НО ЗАТОВА НЕ Е ВИНОВНА КМЕТИЦАТА.ПО-СКОРО КРИЗАТА И ГЕРБ СА ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ЗА ТОВА.ТЕМАТА Е ДОСТА ДЪЛГА,НО НЕ Е ЛОГИЧНО ГАРСИОНЕРА В ПЕРНИК ДА Е НА ЦЕНА НА ГАРСИОНЕРА В СОФИЯ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pllamm
Категория: Политика
Прочетен: 432535
Постинги: 66
Коментари: 283
Гласове: 382
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930