Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2009 15:06 - Станишев иска колониална администрация
Автор: pllamm Категория: Политика   
Прочетен: 2222 Коментари: 3 Гласове:
0



Гледам и не вярвам на ушите си, както се казва в едно популярно предаване. Хронологията на събитията е горе долу следната: Правителството чрез министъра на външните работи обявява своята инициатива да внесе чиновници от Европа и да ги назначи на високи постове та да казвали директно какво да се прави и да няма това-онова с мониторинга. Хубаво, ама реакцията на Европейската комисия бе светкавична и отговора бе недвусмислен - отговорността за управлението си е на българското правителство.

Нашият премиер изохка, като от врезапно убождане и обяви, че за пореден път не са го разбрали. И тъй като никой европейски лидер (дори и от събратята му социалисти) не ще да го приеме в столицата си та да му чуе обяснението, Станишев решава да досажда на европейските посланици в София. Хубаво ама, дипломатите от големите страни в ЕС с изключение на Франция любезно отказали да участват. А това е меко, ама много меко казано - унизително.

Повечето от отказалите да присъстват дипломати, формално изтъкнали две причини - финансовата криза, заради която не могат да правят допълнителни харчове, и нежеланието да подписват протокол, за какъвто настоява Станишев.  Наложило се даже чешкият посланик едно към едно да каже на Станишев, че "Подписването на такъв протокол ще означава, че се въвежда нов механизъм". Неговото мнение е било подкрепено и от други. Дипломатите били категорични, че и дума не може да става за промяна на механизма за сътрудничество и наблюдение, въведен за България по глава "Правосъдие и вътрешен ред".

С тази зле измислена инициатива, нашият министър-председател принуди европейските лидери още веднъж да покажат по явен начин, че му нямат никакво доверие и не желаят да го виждат. Напук на недвусмислените сигнали обаче, нашият премиер се държи като малко момче, на което всичко може да му се прости, стига да обещае да слуша. Уви за премиера ни но, Европейският съюз няма нищо общо със Съветският съюз.

Нашият министър-председател има хронична непоносимост към всякакъв вид отговорност и затова желае да се сдобие с нещо като колониална администрация., която да свали от гърба му тази непосилна тежест. След като това е най-доброто, което той може да измисли е време да го сменим, та ако ще и с цената на някой друг ден лятна отпуска.


Тагове:   Станишев,


Гласувай:
0



1. todorpavlov - поредните хвърлени в пространс...
17.03.2009 19:08
поредните хвърлени в пространството думи без какъвто и да е смисъл - това са изказванията на Станишев.
цитирай
2. pllamm - Тези думи не са без последствия за ...
17.03.2009 20:18
Тези думи не са без последствия за нас обаче. Те ни правят за смях. Опитайте се да си представите, че сте български дипломат и трябва да обясните на чуждестранните си колеги, какво точно иска да направи Вашето правителство.
цитирай
3. pllamm - Бившият френски премиер Доминик ...
18.03.2009 16:52
Бившият френски премиер Доминик дьо Вилпен изказа подкрепа на българското предложение за нова схема за засилване на сътрудничеството с Европейската комисия и страните членки.
„Тази нова схема се върти около две точки - засилване на сътрудничеството със страните членки, което бе прието положително от повечето държави и засилване на сътрудничеството с европейската комисия, за да се управляват по-добре еврофондовете", поясни Доминик дьо Вилпен.

Ето чия била тази безумна идея - на изцепника дьо Вилпен. Защо е изцепник? Много е дълго за разправяне. Лошото е че това е един незаслуженоскъпоплатен изцепник. И коя страна е приела добре тази идея, след като всички недипломатично я отхвърлиха.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pllamm
Категория: Политика
Прочетен: 434148
Постинги: 66
Коментари: 283
Гласове: 382
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930